Opdrætningen

Plymouth Rock er racen vi har valgt til vores skov. Racen er kendt for at levere den bedste kødkvalitet 

 

Hvordan opdrætter vi: 

Forberedelserne bestod i at finde nogle passende haller til kyllingerne, den rigtige type hegn og sikringen mod ræve og andre firbenede rovdyr.

Vi begyndte tilbage i 2017 med at tage en del af marken på østsiden af gården, ud af drift. Her såede vi en blanding af kløver- og rajgræs som vi mente var det helt rigtige for kyllingerne. Kløveret fordi de kunne spise løs af den sort og rajgræsset for at få lidt højde på græsset som de kunne gå på opdagelse i, samt få bare en smule dække fra rovfuglene. Samtidig tiltrækker kløveret også en masse insekter som kyllingerne nyder rigtig godt af dagen lang.

Da græsset var vokset godt til, byggede vi en rundbuehal der var tilpas stor, men stadig kunne isoleres og varmes op til 35 grader celcius. Herefter satte vi hegnet op som faktisk er et 260 meter langt fiskenet, men det gør at ræven ikke kan kravle i det og maskerne er små nok til at mår og ilder ikke kan komme igennem. Slutteligt har vi sat to eltråde op rundt om hele indhegningen for også at holde ræv og div. væk.

Vi fik det første hold kyllinger fra Bangs Hønniker ved Ugerløse d. 24. april 2018 som daggamle og fik travlt med at varme hallen op til konstante 35 grader døgnet rundt. Der er anvendt varmekanon, afskærmning og to terrassevarmere til at opnå det ønskede antal grader. Det var vanskeligt, men det virkede.

Efter ca. tre uger, da kyllingerne begyndte selv at kunne holde varmen, åbnede vi hallen op og lod dem selv gå på opdagelse i det høje græs og den store skov med de høje bøgetræer og 100 år gamle egetræer. Det tog lidt tid for dem at turde begive sig ud, men efter ca. en uges tilvænning var de rundt i hele folden og man kunne se hvor meget de elskede at skrabe i den ramsløgsdækkede skovbund efter insekter, regnorme og hvad de ellers kunne finde. Også ramsløgene blev spist med stort velbehag.

Efter ca. 65-70 dage bliver de nænsomt indfanget og slagtet hos Bangs Hønniker med mange års erfaring indenfor både opdræt og slagt. Kyllingerne har før slagt en vægt på 3-4 kg som giver en slagtevægt på ca. 2-3 kg. Perfekt størrelse til en familie på 4-5 mennesker og dobbelt så stor som dem man normalt finder i supermarkedet.